Gripa trece adesea de la sine dar poate imbolnavi foarte grav unele persoane. Este important sa te vaccinezi daca ti se recomanda asta. Afla daca ai gripa Urmatoarele simptome sunt des intalnite la gripa: Simptomele sunt similare si pentru copii, in plus acestia pot avea dureri de urechi si pot deveni mai putin activi. Cum deosebesti gripa de raceala Cum sa tratezi gripa acasa Iata cateva lucruri pe care le poti face ca sa te insanatosesti mai repede: Remedii de la farmacie Exista multe medicamente si suplimente care te pot ajuta daca ai gripa, cere sfatul unui farmacist si respecta… Read More
Campania de vaccinare contra gripei 2023/2024
În urma publicării ordinelor ministrului Sănătății și președintelui CNAS, dozele pentru vaccinul contra gripei sezoniere pot fi ridicate din farmacii de pacienții aflați în grupele de risc începând cu 1 octombrie 2023, în baza prescripției (rețetei) electronice primite de la medicul de familie sau de la alt medic specialist care monitorizează pacientul. Vaccinul poate fi administrat în cabinet sau în farmacie, conform opțiunii pacientului. Doza de vaccin trebuie transportată de pacient la rece (temperatură constantă între +2 și +8 grade Celsius), pentru a respecta condițiile pentru asigurarea lanțului de frig. Sursa www.giulesti135.ro – Dr. Raluca Zoitanu
Boala aortică: simptome, cauze și tratament
Boala aortică este o afecțiune care poate afecta artera cea mai mare din corpul uman, aorta. Această afecțiune poate fi gravă și poate duce la complicații serioase, cum ar fi ruptura aortei sau insuficiența aortică. Ce este boala aortică? Boala aortică este o afecțiune care afectează artera principală a corpului uman, aorta. Aorta este cea….
Boala Coronariană: Cauze, Simptome și Tratament
Boala coronariană este o afecțiune care afectează arterele coronare, care furnizează sânge oxigenat inimii. Această afecțiune poate duce la o reducere a fluxului sanguin către inimă, ceea ce poate provoca durere toracică, infarct miocardic sau chiar moartea. Ce este boala coronariană și cum se dezvoltă Boala coronariană se dezvoltă atunci când arterele coronare devin îngustate….
Testul PSA: Ce este și cum se efectuează
Introducere: Testul PSA (Prostate-Specific Antigen) este un test de sânge utilizat pentru a depista cancerul de prostată și alte afecțiuni ale prostatei. În acest articol, vom discuta în detaliu despre ce este testul PSA, cum se efectuează, cine ar trebui să facă testul și multe altele. Ce este testul PSA? Testul PSA este un test….
Colonoscopia: procedura, pregătirea și riscurile asociate
Introducere: Colonoscopia este o procedură medicală esențială pentru depistarea cancerului de colon și a altor afecțiuni ale tractului intestinal. În acest articol, vom discuta în detaliu despre ce este colonoscopia, cum să vă pregătiți pentru aceasta, ce riscuri sunt implicate și multe altele. Ce este colonoscopia? Colonoscopia este o procedură medicală care implică introducerea unui….
Testul FIT – un instrument eficient în detectarea timpurie a cancerului de colon
Ce este testul FIT și cum funcționează? Testul FIT (Fecal Immunochemical Test) este o metodă eficientă și neinvazivă pentru detectarea cancerului de colon. Acest test se bazează pe analiza prezenței sângelui în scaun, care poate fi un semn al prezenței unei leziuni sau a unei tumori în colon. Importanța depistării precoce a cancerului de colon….
Colesterolul
Colesterolul este o substanță grasă esențială pentru funcționarea corpului uman. Nivelurile ridicate de colesterol, însă, pot duce la probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. În acest articol, vom discuta despre ce este colesterolul, tipurile acestuia și cum să menții nivelurile sănătoase pentru o viață sănătoasă. Ce este colesterolul….
Test Covid pozitiv in valul 5 – Ce fac?
Daca aveti unul din urmatoarele simptome de raceala: febra, dureri de cap, dureri musculare, tuse, obstructie nazala, durere in gat, pierderea gustului /mirosului, scaune diareice: Izolati-va la domiciliu, anuntati la locul de munca si contactati medicul de familie, telefonic sau pe mail. Sunati la un centru de testare ( laborator sau farmacie) pentru a va programa pentru un test Covid ( antigenic rapid sau PCR). Testul individual, efectuat acasa, nu este un test oficial si nu va fi luat in considerare. Daca sunteti in carantina sau nu aveti posibilitatea sa va deplasati la un centru de testare, puteti sa sunati… Read More
Avizul epidemiologic NU mai este necesar dupa vacanta
Conform normelor metodologice aprobate de catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, avizul epidemiologic NU mai este necesar la intoarcerea din vacanta in anul scolar 2021-2022. Textul complet din Monitorul oficial aici (pagina 94).